Prajitura din albusuri cu cacao si stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Noi 2016 | 11701 vizualizari

 

Adaptata dupa Bya. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200g abusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • un praf sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu cacao si stafide:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa.

Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus.

Intr-o forma unsa cu unt se pune jumatate din compozitie.

Se niveleaza si se presara stafidele uniform.

In compozitia ramasa se pune cacao si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune in tava peste stafide si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 de minute.

Se testeaza cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In loc de stafide se pot pune si alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu rahat, banane si stafide